Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft GTM Motorsportin tuoreimmat uutiset Mikko Eskelinen CV & kilpailukalusto GTM Motorsport ja Elias Niskanen tekevät yhteistyötä! GTM Motorsport ja Luka Nurmi yhteistyö Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset ja vauhdikkaat moottoriurheilun palvelut Yhteistyökumppanit vauhdissa vahvasti mukana Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Moottoriurheilua suurella sydämellä

15.11.2020 - Elias Niskanen ja Mikko Eskelinen Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjan hopeamitalistit - 8/10 palkintokorokesijoitusta enemmän mitä kilpailukauden alussa kaksikko uskalsi odottaa

Rata-autoilun kaksi Suomenmestaria, kuopiolainen Elias Niskanen ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ajoivat täydellisyyttä hipovat suoritukset Etelä-Ranskan Paul Ricardilla ajetuissa Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjan päätösosakilpailussa kun sarjan ainoa kokonaan suomalaisautokunta nappasi lauantaisesta osakilpailusta PRO-AM luokan palkintokorokkeen alimman ja sunnuntaina saman luokan hopeasijan. Niiden turvin sinivalkoinen tiimi juhli ansaittua PRO-AM luokan hopeasijaa kun he kummassakin kilpailuviikonlopun lähdössä pystyivät lyömään samaa sijaa tavoitelleen italialaisen Lorenzo Bomtempellin.


Hopeamitali ei ollut suomalaisille sattumaa vaan puhtaasti kovan työn tulos kun kilpailusta toiseen niin Lamborghinin junioriohjelman kuljettajana ajanut Elias Niskanen kuin useita EM- ja Aasian sarjan mitalisijoituksia napannut Mikko Eskelinen paransivat suoritustaan jokaisessa kilpailukauden osakilpailussa. Hopeasija oli täysin ansaittu myös siksikin, että kaksikko toi auton maaliin jokaisessa ajamassaan sarjan kymmenessä osakilpailussa. Näin hopeasijan voittomarginaaliksi muodostui lopulta 21 pistettä kun taas PRO-AM luokan voitto karkasi 45 pisteen päähän.

Jokaisessa osakilpailuviikonlopussa asetettujen tavoitteiden ylittäminen laittoi pitkällä autourheilu-urallaan saavuttaneen Mikko Eskelisen herkistymään.

- Urallaan rata-autoilun Formula Ford luokan Suomen- ja CUP mestaruuksia saavuttanut tiimikaverini Elias Niskanen oli mies paikallaan kun hän tänäänkin erinomaisesti haastoi sarjan yleisen luokan kärkikuljettajia. Vastaavasti kun minä pystyin maaliviivalle saakka puolustamaan PRO-AM luokan hopeasijaa niin sen myötä kilpailukausi sai arvoisensa päätöksen. Kultamitaliin meillä ei ollut mitään mahdollisuuksia kun puolalaisten Karl Baszin ja Andrew Lewandowskin autokunta oli jokaisessa kilpailussa meitä karvan verran parempi. Näin ollen hopeamitali tuntuu täysin voitetulta sijoitukselta, koska se oli ihan maksimi tulos mitä olisimme muutenkaan voineet saavuttaa. Kaikin puolin tavoitteet saatiin täytettyä ja siksi erittäin ylpeä olen niin Eliaksen kuin koko tiimimme toiminnasta menestyksemme eteen, Mikko Eskelinen kertoo.

- Tänä vuonna jokainen Euroopan kilparata oli minulle täysin uusi kokemus ja kun jokaisella viidellä radalla pystyttiin vähintään neljänneksi korkeimmat pisteet tuomaan kotiin niin tyytyväinen olen. Mikko hoiti oman tonttinsa paremmin kuin hyvin ja kun minäkin pystyin näyttämään osaamistani niin hopea oli täysin ansaittu. Määrätietoisesta toiminnasta kertoo myös se, ettemme myöskään lähteneet varmistelemaan vaan tänäänkin ajettiin aivan maksimisuoritus alusta loppuun. Siksikin oli hienoa päättää pitkä kilpailukausi PRO-AM luokan palkintokorokkeen hopeiselle sijalle ja samalla pokata myös saman luokan sarjan hopeamitali. Kaikkinensa mahtava päätös upealle kilpailukaudelle, joka antoi minulle runsaasti kokemusta kansainvälisestä GT-autoilusta ja todisteen siitä, että vauhtini riittää kilpailujen kärkikahinoihin. Nyt hetki juhlitaan ja sitten aletaan rakentaa kilpailukautta 2021, Elias Niskanen jatkaa.

Eskelisen ja Niskasen saksalaisessa Leipert Motorsport tiimissä oli suuret juhlat kun heidän toinen autokuntansa voitti AM-luokan mestaruuden, kolmas autokunta nappasi sunnuntaisen yleiskilpailun voiton ja neljännessä autossa ajanut 16-vuotias tamperelaisen Luka Nurmi teki vahvan debyytin kansainvälisiin ratasarjaan. Nurmi ajoi koko viikonlopun virheettömästi ja kellotti erittäin lupaavia ja vertailukelpoisia kierrosaikoja.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Paul Ricard 14.11.2020, Lauantain kilpailu, PRO-AM, Top-4
1. Karol Basz (POL) & Andrzej Lewandowski (POL), 24 kierrosta
2. Josef Zaruba (CZE) & Bronislav Formanek (CZE), +28.632sek
3. Mikko Eskelinen (FIN) & Elias Niskanen (FIN), +41.734sek
4. Lorenzo Bontempelli (SWI) & Massimo Ciglia (ITA), +52.363sek

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Paul Ricard 15.11.2020, Sunnuntain kilpailu, PRO-AM, Top-4
1. Karol Basz (POL) & Andrzej Lewandowski (POL), 24 kierrosta
2. Mikko Eskelinen (FIN) & Elias Niskanen (FIN), +52.602sek
3. Josef Zaruba (CZE) & Bronislav Formanek (CZE), +52.974ek
4. Lorenzo Bontempelli (SWI) & Massimo Ciglia (ITA), +1;25.633sek

Lamborghini Super Trofeo Europe 2020 lopputulokset 10/10 osakilpailua, PRO-AM-luokka, Top-10
1. Karol Basz (POL) & Andrew Lewandowski (POL), 147 pistettä
2. Elias Niskanen (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), 102 pistettä
3. Lorenzo Bontempelli (ITA), 81 pistettä
4. Loris Spinelli (ITA) & Gerard van der Horst (NDL), 49 pistettä
5. Bronislav Formanek (CZE), 40 pistettä
6. Damiano Fioravanti (ITA), 37 pistettä
7. Victor Coelho Franzoni da Silva (BRZ), 28 pistettä
8. Olli Kangas (FIN) & Yuki Nemoto (JPN), 26 pistettä
9. Josef Zaruba (CZE), 23 pistettä
10. Vincent Schwatz (DEU) & Franz Konrad (DEU), 22 pistettä24.10.2020 - Elias Niskaselle ja Mikko Eskeliselle kaksi palkintokorokesijoitusta SPA-Francorchampsissa - Suomalaiskaksikko tiukasti kiinni EM-hopeamitalissa

Legendaarisella Belgian SPA-Francorchampsin seitsemän kilometrin mittaisella kilparadalla ajetussa Lamborghini Super Trofeo ratasarjan kilpailukauden neljännessä osakilpailussa saavutettiin erinomaista suomalaismenestystä kun Olli Kangas nappasi tapahtumarikkassa kilpailussa yllätysvoiton ja kuopiolainen Elias Niskanen jyväskyläläisen tiimikaverinsa Mikko Eskelisen kanssa pokkasivat PRO-AM luokan palkintokorokkeeen alimman sijan. Niiden myötä Eskelinen ja Niskanen ovat tiukasti kiinni Euroopanmestaruussarjan hopeamitalissa kun ajamatta on enää yksi osakilpailuviikonloppu.


Perjantain ensimmäisessä 50 minuutin mittaisessa kilpailussa Eskelinen ja Niskanen ajoivat PRO-AM luokan hopealle ja vastaavasti Kangas saman luokan pronssille. Lauantain kilpailussa Lamborghinin kilpailutoiminnan junioriohjelmaan kuuluva Elias Niskanen erinomaisesti haastoi Lamborghinin tehdaskuljettajia kunnes oman ajovuoronsa loppupuolella osui kanssakilpailijaan sillä seurauksella, että kuljettajan puoleinen pyörä oli vaihdettava samanaikaisesti, jolloin Eskelinen hyppäsi rattiin. Kuitenkin vain hetkeä ennen kuljettajan vaihtoa toinen kanssakilpailija ajoi ulos sillä seurauksella, että tuomaristo lähetti radalle turva-auton.

Olli Kangas ja Mikko Eskelisen autokunnan Elias Niskanen tulivat varikolle ensimmäisinä. Nopean vaihdon myötä Kankaan japanilainen tiimikaveri Yuki Nemoto pääsi palaamaan radalle välittömästi turva-auton perään. Sen sijaan Eskelinen palasi radalle renkaanvaihdon jälkeen yleiskilpailun sijalla 11. Hetkeä myöhemmin kilpailu pääsi jatkumaan ja myös välittömästi päättymään kun kolme kanssakilpailija osui uusintalähdössä yhteen sillä seurauksella, että ilma oli hiilikuidun osia hetken aikaa sakeana. Lisäksi kun kovavauhtisessa kolarissa myös rataa reunustanut metalliverkko vaurioitui niin tuomaristo keskeytti kilpailun ja julisti sen hetkiset tulokset lopputuloksiksi. Näin suomalainen Olli Kangas Yuki Nemoton kanssa kaikkien pääsi myös omaksi yllätykseksi pokkaamaan yleiskilpailun voiton ja täydet PRO-AM luokan sarjapisteet.

- Eilisen hopeasijan jälkeen lähdettiin tänään tavoittelemaan samanlaista tulosta. Tavoitteiden mukaisessa kyydissä oltiin siihen saakka kunnes arvioin radan pidon väärin ja osuin kanssakilpailijaan jolloin etupuskurin sisäosat alkoivat osittain hangata rengasta. Onneksi rengas ei kuitenkaan rikkoontunut ja kaikkien tuurien säestämänä pääsin lopulta tuomaan auton Mikolle. Kuitenkin sitten samanaikaisesti alkoi radalla sattua ja tapahtua kun kanssakilpailijoita ajautui rengasseiniin siten, että lopulta turva-auto lopullisesti sotki kilpailustrategiamme. Silti palkintokorokkeen alin sija tarjosi meille 10 mestaruuspistettä ja näin saimme lisättyä EM-hopeamitalin etumatkaa 15 pisteeseen, Niskanen kertoo.

- Tänään oli moottoriurheilun Jumalat meidän suomalaisten puolella kun Olli Kangas sai melkoisen lottovoiton päästessään juhlimaan yleiskilpailun ykkössijaa ja vastaavasti meillä Eliaksen osumassa etupyörä kesti kuljettajan vaihtoon saakka. Renkaan kudokset sieltä kyllä näkyi eli montaa kierrosta se ei olisi enää kestänyt, joten meidän oli pakko vaihtaa se ja kärsiä siitä menetetty aika samalla kun minä hyppäsin ohjaamoon. Sitten uusintalähdössä pääsin ajamaan tasan yhden mutkan verran kilpaa kun edestäni kanssakilpailijat kolaroivat autonsa ratavalleihin ja kilpailu lopullisesti keskeytettiin. Silti pronssin ja eilisen hopeasijan pisteiden turvin olemme nyt tukevasti EM-hopeassa kiinni, joka on tuloksellisesti paljon enemmän kuin osasimme elokuussa kilpailukauden avauksessa odottaa, Eskelinen jatkaa.

PRO-AM -luokan sarjatilanteessa puolalaiset Karol Basz ja Andrew Lewandowski varmistivat mestaruuden. Myös Eskelinen ja Niskanen ovat vain muutamaa pistettä vaille vähintäänkin EM-pronssimitalisteja kun kilpailukauden kaksi viimeistä osakilpailua ajetaan kolmen viikon päästä Etelä-Ranskan Paul Ricardin radalla. Koostelähetys sarjan edesllisestä eli Barcelonan osakilpailuviikonlopusta on nähtävissä sunnuntaina 25.10.2020 klo 13.35 C More MAX TV-kanavalla.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo SPA-Francorchamps #1 osakilpailu pe 23.10.2020, PRO-AM -luokka, Top-3:
1. Karol Basz (POL) & Andrew Lewandowski (POL), 19 kierrosta
2. Elias Niskanen (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +41,644sek
3. Olli Kangas (FIN) & Yuki Nemoto (JPN), +1:50,352sek

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo SPA-Francorchamps, #2 osakilpailu la 24.10.2020, PRO-AM -luokka, Top-3:
1. Olli Kangas (FIN) & Yuki Nemoto, 12 kierrosta
2. Karol Basz (POL) & Andrew Lewandowski (POL), +0,744sek
3. Elias Niskanen (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +3,295sek27.9.2020 - GTM Motorsport junioriohjelman kuljettajat Elias Niskanen ja Luka Nurmi saavuttivat suomalaisen rata-autoilun Mestaruuksia - Määrätietoinen työ vie autourheilijat Maailmalle

Jyväskyläläisen Mikko Eskelisen luotsaama GTM Finland on avannut nuorille suomalaisille moottoriurheilijoille polun kansainvälisiin GT-autojen kärkitiimeihin kun vuonna 2018 espoolainen Juuso Puhakka voitti Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan mestaruuden saksalaisen Leipert Motorsport tiimin 620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO autolla. Nyt kaksi viikkoa sitten kuopiolainen Elias Niskanen pokkasi samaisen tiimin autolla kansainvälisen autourheilu-uransa ensimmäiset GT-autojen palkintokorokesijoitukset kun oli kaksi kertaa Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjan PRO-AM luokan toiseksi nopein ja on siten sarjan mitalikamppailussa kun seuraavat kaksi osakilpailua ajetaan lokakuun toisena viikonloppuna Barcelonan kilparadalla.


Lähes vuosi sitten eli lokakuussa 2019 Barcelonan radalla niin Elias Niskanen kuin tamperelainen Luka Nurmi kävivät näyttämässä ajotaitojaan GTM Motorsportin ja Leipert Motorsportin järjestämässä ns. Shoot Out tilaisuudessa. Sen jälkeen yhden rata-autoilun Suomen- ja kaksi CUP-mestaruutta voittanut Niskanen siirtyi kilpailemaan kansainvälisille kilparadoille kun vastaavasti Luka Nurmi jatkoi vielä yhden Mestarillisen kilpailukauden kotimaisessa Porsche Sprint Challenge NEZ-ratasarjassa. Nyt myös 16-vuotias Luka Nurmi on nousemassa kaudelle 2021 GT-autojen kansainvälisille kilpa-areenoille.

- GTM Motorsport haluaa edesauttaa suomalaisia moottoriurheilijoita tarjoamalla 13-vuoden GT-autojen kokemuksen ja tietotaidon sekä ennen kaikkea polun ns. valmiiseen pöytään jossa todistetusti on voitettu useita kansainvälisiä autourheilumestaruuksia; Juuso Puhakka voitti Mestaruuden Aasiassa ja sen jälkeen jatkoi uraansa kohti GT3-autoilla ajettavaa GT World Challenge ratasarjaa, jonka edellisessä Magny Coursin osakilpailuviikonlopussa hän juhli uransa ensimmäistä luokkavoittoa sekä seuraavassa osakilpailussa kakkossijaa. GTM Motorsport sai kunnian olla mukana nostamassa Juusoa ja nyt samaista temppua haetaan Elias Niskasen kanssa ja parasta aikaa rakennetaan Luka Nurmelle sopivaa kilpailuohjelmaa tulevalle vuodelle, Mikko Eskelinen kertoo.

- Niin Elias kuin Luka ovat kumpikin näyttäneet taitonsa kun niin vuoden takaisen Barcelonan testipäivässä 620-hevosvoimainen Lamborghini Huracan Super Trofeo kilpa-auto sopi välittömästi heidän ajohansoihin. Lisäksi kun kilpailukaudella 2020 Niskanen täysien mestaruuspisteiden myötä nappasi Formula Open Finland ratasarjan historian ensimmäisen CUP-mestaruuden ja Luka Nurmi voitti Porsche Sprint Challenge NEZ-ratasarjan sen historian nuorimpana kuljettajana niin GTM Motorsport näkee kummankin kuljettajan tulevaisuuden valoisana, Eskelinen jatkaa.

Lamborghini Super Trofeo Nurburgringin osakilpailuviikonlopun koostelähetys C More TV-kanavalla ennen Venäjän F1-kilpailua

Tulevana sunnuntaina klo 14.05 käynnistyy Formula-1 Venäjän osakilpailu, jota ennen klo 12:35 nähdään C More MAX TV-kanavalla kaksi viikkoa sitten Saksan Nurburgringillä ajetun Lamborghini Super Trofeo ratasarjan toisen osakilpailuviikonlopun koostelähetys, jonka on tuottanut GTM Motorsportin pitkäaikainen yhteistyökumppani MediaGuru Jack Bacon. Järjestyksessään jo kuudetta vuotta on kansainvälinen GT-ratasarja näkynyt Suomen televisiokanavilla sekä myös www.gtm.fi kotisivuilla, joista ne ovat katsottavissa silloin kuin se parhaiten katsojalle sopii.

Lamborghini Super Trofeo Nurburgring 2020:
- Su 27.09.2020 klo 12:35 C More MAX
- Ti 29.09.2020 klo 18:55 C More Sport 1
- Pe 02.10.2020 klo 00:35 C More Sport 2
- Pe 02.10.2020 klo 23:50 C More MAX

Formula Open Finland 2020 lopulliset sarjapisteet: Top-3:
1. Elias Niskanen, 100p
2. Juha Fred, 69p
3. Axel Saarniala, 50p

Porsche Sprint Challenge NEZ 2020 lopulliset sarjapisteet: Top-5:
1. Luka Nurmi, 320p
2. Tommi Haru, 314p
3. Jim Rautiainen, 267p
4. Raimo Niemi, 242p
5. Pekka Myllykangas, 205p

Aikaisemmat moottoriurheilu-uutiseni:
- 23.10.2020 - Useita suomalaiskuljettajia palkintokorokkeille SPA-Francorchampsissa - Niskanen ja Eskelinen EM-sarjan hopeasijalle!
- 22.10.2020 - Elias Niskasella ja Mikko Eskelisellä murheena rikkoontunut iskunvaimennin SPA-Francorchampsin harjoituksissa
- 11.10.2020 - Elias Niskanen ja Mikko Eskelinen kiilasivat Lamborghini Super Trofeo ratasarjan mitalitaisteluun Barcelonassa
- 10.10.2020 - Elias Niskanen ja Mikko Eskelinen upeasti hopealle Barcelonan F1-radalla
- 09.10.2020 - Elias Niskanen ja Mikko Eskelinen ajavat Koronalta karkuun Barcelonassa - Myrskyn silmässä mitalisijoitukset panoksena
- 06.09.2020 - Elias Niskanen ja Mikko Eskelinen kaksi kertaa palkintokorokkeella Saksassa
- 09.08.2020 - Niskanen ja Eskelinen kaksi kertaa neljänneksi nopein Misanossa - Taistelu hopeasijasta ratkesi kilpailun viimeisessä mutkassa
- 08.08.2020 - Elias Niskanen Lamborghini Squadra Corsen junioriohjelman jäseneksi - Misanon aika-ajoissa PRO-AM -luokan kolmas lähtöruutu
- 26.06.2020 - Suomenmestarit Elias Niskanen ja Mikko Eskelinen ajamaan Lamborghini Super Trofeo ratasarjan Euroopanmestaruudesta
- 18.02.2020 - Luka Nurmi ja GTM Motorsport syventävät yhteistyötä - Kilpailukaudella 2021 kansainväliseen kilpasarjaan?
- 20.01.2020 - Mikko Eskelinen ja Arto Kapanen täyttivät tavoitteensa Arctic Lapland Rallissa
- Kauden 2019 Lamborghini Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2018 Lamborghini Super Trofeo Aasian tiedotteet
- Kauden 2017 Lamborghini Super Trofeo Aasian tiedotteet
- Kauden 2016 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2015 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2014 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2013 Portugal SuperCars Series mestaruusvuoden tiedotteet
- Kauden 2012 SpanisGT mestaruusvuoden tiedotteet
- Kauden 2011 FIA GT3 & Rallin SM-sarjan tiedotteet
- Kauden 2010 FIA GT3 & Suomi Cup vuoden tiedotteet
- Kauden 2009 Rata SM GT3 Suomenmestaruuden tiedotteet
- Kauden 2008 STCC Suomenmestaruuden tiedotteet
 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi